Välj en sida

Mina tjänster

Så kan jag hjälpa dig

Textuell Media är ett företag som jobbar brett med kommunikation. Med uppdragsfotografering, texttjänster, formgivning och redigering, reportage och andra journalistiska uppdrag. Jag, Maria Broberg, verkar som kommunikatör, skribent, journalist och författare. Jag har skrivit under större delen av mitt liv och lusten att skapa och berätta har alltid varit stor. Jag har en journalistutbildning i grunden och är yrkesverksam kommunikatör inom offentlig sektor, har jobbat med att leda projekt, fixa hemsidor och göra broschyrer. Jag har alltså en stor bredd i både min erfarenhet och min utbildning (läs mitt CV här) som ligger bakom de tjänster jag erbjuder. Med mig kan du alltså slå många flugor i en smäll.

Företagstexter, copy och annan marknadskommunikation

Behöver du texter till din webb, ett medarbetarporträtt till en annons, hjälp med att skriva nyhetsbrev eller allt ifrån att planera till att producera innehåll? När du berättar för mig var du vill förmedla spetsar jag till budskapet och hjälper dig att göra texten målgruppsanpassad, tydlig, begriplig och meningsfull. Mina kunskaper i webbanalys innebär också att jag kan göra texterna sökmotoroptimerade.

Fotojournalistik

Jag brukar inte kalla mig fotograf, utan fotojournalist. Det beror på att jag inte använder mig av skärmar, lampor eller annat, utan är ute och fotograferar där det händer och under tiden det händer. Det kräver en del, och det kan ta en stund att få ihop bra bilder om ljusförhållandena är tråkiga. Men det ger en genuin känsla i bilderna. Jag har ett intresse för människor och vad de gör och det är det absolut bästa bilderna jag brukar ta, också.

Formgivning och redigering

Min karriär som layoutare inledde jag som fanzineproducent för länge sedan. Sedan dess har jag skaffat mig en lång och bred erfarenhet av redigering av broschyrer, tidningssidor och annonser. Redigering innebär att man utgår efter ett befintligt grafiskt format och gör sina trycksaker utifrån denna. Jag kan hjälpa ditt företag med att formge annonser, broschyrer eller informationsmaterial.

Film, radio och sociala medier

Jag har utbildning och erfarenhet av att jobba med ljud och rörlig bild. I dagsläget gör jag det med hjälp av iPad eller iPhone 7 och jobbar framför allt med video för sociala medier. Sociala medier, ja. Det är svårt att veta vilka kanaler man ska jobba med och hur. Här kan jag hjälpa till inte bara med innehåll, utan med redaktörskap och en strategi för vilka kanaler du ska använda, vilka målgrupper du ska vända dig till och hur du ska göra det.

Krönikor, essäer och annan journalistik

Jag är kulturjournalist i botten. Jag har verkat som krönikör, kritiker och essäist förutom nyhetsjournalist. Min stora styrka är berättandet, att måla i ord. Essäer och längre reportage som är researchkrävande är min allra största styrka.

Så funkar det. Oftast. Men inte alltid.

w

Vi börjar som regel med att träffas, tar en kopp kaffe och pratar om vad du vill ha ut av uppdraget. Om du vet vad du vill ha går det ganska fort. Om du inte vet det, utan bara vad du vill åstadkomma, kan jag behöva klura lite och ställa en del frågor och sedan ge dig ett förslag som du säger bu eller bä till. Vi lägger stor vikt vid vilka som utgör din målgrupp och vilken kanal du vill använda.

Jag åker hem och tänker lite på min kammare, återkommer till dig med en offert och en mer genomarbetad idé för den produkt du är ute efter. Är det mer rättframt – som att korrekturläsa eller fota – behövs endast det förra. Du får ge input på min idé, så att vi ser till att vi har förstått varandra och att jag svängde vänster, eller höger, vid rätt tillfälle.

Genomförande. Jag skriver, fotar, sätter ihop och gör färdigt. Kanske måste jag ställa någon kompletterande fråga – eller höra med dig vad du tror om en idé som jag fått under arbetets gång.

N

Du får materialet för att korrekturläsa, gå igenom och säga till om det är någonting som inte riktigt känns rätt, och det åtgärdar jag i så fall. Du är min kund. Jag vill att du ska vara nöjd.